Geschiedenis Ploegefist

De Rips is een prachtig dorp in de Gemeente Gemert-Bakel, tussen al het groen van de “Ripse Bossen” is het goed opgroeien. Zo gauw als de leeftijd bereikt wordt dat er uitgegaan dient te worden, wordt er vaak een taxi besproken om naar een grote discotheek te vertrekken. Vaak worden met verscheidene leeftijds catogorieën samen taxi`s besproken. Maar de droom voor een eigen discotheek in De Rips was er altijd.

Toen er op 20 november 2009 ter ere van het 60-jarig bestaan van Fanfare Concordia een “Night of the Proms” georganiseerd werd bij Ploegmakers Rips B.V., in de loods, kon deze droom wel eens werkelijkheid gaan worden. De loods werd voor deze “Night of the Proms”omgetoverd in een groot theater. Daarop werd besloten om op zondag 21 november 2009 het zogenaamde Ploegefist in het leven te roepen. Een feest voor jongeren van 16 jaar en ouder, een “grote” discotheek in De Rips. De loods werd van “Theater” omgebouwd naar “Discotheek”, waar op speakers en verlichting niet werd bezuinigd. Verscheidene DJ`s uit de regio lieten hier hun kunsten zien en horen. Voor de horeca had men een grote luxe bar, de zogenaamde “Baricava” van Full Moon Events in de Zeilberg. Deze wordt met een dieplader naar De Rips getransporteerd om daar binnen neergezet te worden.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Alles is onder 1 dak te vinden, waardoor er niemand meer naar buiten, de “kou” in, hoeft als hij binnen zijn jas in de garderobe heeft opgehangen. Ieder jaar wordt er weer een groot spektakel verwacht, houdt deze website en de flyers in de gaten.

« Terug naar overzicht