Ploegefist brengt 13.500 euro op

Het Ploegefist dat in november voor de zesde keer werd gehouden in De Rips heeft 13.500 euro opgebracht. Dit bedrag wordt verdeeld over de drie Ripse verenigingen waarvan de leden zich als vrijwilliger hadden ingezet tijdens het feestweekend. De voorzitters van voetbalvereniging Fiducia, Tennisvereniging De Rips en Dansvereniging Euphoria kregen zaterdag ieder een cheque uitgereikt van 4500 euro, uit handen van locoburgemeester Anke van Extel.

Het Ploegefist werd in 2009 voor het eerst georganiseerd omdat Frans Ploegmakers en Eduard van der Heijden een feest wilden organiseren in De Rips. Omdat vrijwilligers hard nodig zijn om een mooi feestweekend neer te kunnen zetten, werd de hulp van verenigingen uit De Rips ingeroepen. Leden van de clubs zetten zich een weekend lang vrijwillig in en in ruil daarvoor gaan de opbrengsten van het feestweekend naar de verenigingen. De tennisvereniging en de voetbalclub doen elk jaar mee en als derde vereniging wordt er gerouleerd. Dit jaar was het de beurt aan Dansvereniging Euphoria. Om alle vrijwilligers voor hun inzet te bedanken werd er zaterdag in de kantine van Fiducia een feestavond georganiseerd voor vrijwilligers. “We hebben gezorgd voor een gezellige avond met een hapje en een drankje. Alle 35 vrijwilligers hebben we bedankt voor hun inzet, we hebben filmpjes van het feestweekend laten zien en locoburgemeester Anke van Extel kwam de cheques uitreiken”, vertelt Frans Ploegmakers. “Een dorp als De Rips met ruim 1200 inwoners heeft in één weekend zo’n 2000 tot 2500 gasten mogen verwelkomen. We vinden het prachtig dat drie verenigingen samen zoiets neer kunnen zetten.”

‘Hoofdsponsor van het dorp’

“Door het Ploegefist te organiseren en de drie verenigingen te laten delen in de opbrengsten, word je hoofdsponsor van zo’n dorp”, aldus Frans. “En dat door eigenlijk alleen maar de middelen beschikbaar te stellen. We hebben de hal van ons bedrijf beschikbaar gesteld en ons, met het inmiddels vijfkoppige bestuur, ingezet om het feest te organiseren. Zo zie je maar dat je bij sponsoring niet alleen in geld moet denken. Door het juiste materiaal beschikbaar te stellen, kun je nog veel meer bereiken. Dat zie je nu wel.” Vorig jaar bracht het feestweekend 15.000 euro op voor de drie verenigingen. “We hebben dit jaar te maken gehad met veel hogere kosten, onder meer omdat we beveiliging moesten inhuren. De omzet was hoger dan vorig jaar, maar omdat de kosten ook een stuk hoger waren, vielen de opbrengsten voor de clubs iets lager uit. Al met al hebben we het ondanks die meerkosten helemaal niet slecht gedaan”, concludeert Frans. Waar de verenigingen het geld voor gaan inzetten is nog niet precies bekend. “Voor hen zijn het extra inkomsten, dus ze gaan het gebruiken om leuke activiteiten te organiseren en eenmalige zaken op te zetten.”

« Terug naar overzicht