‘Stichting Ploegefist’ reikt cheques aan verenigingen uit!

Op vrijdag 25 januari 2013 werden in de voetbalkantine van Fiducia in de Rips de opbrengsten van ’t Ploegefist overhandigd aan de plaatselijke verenigingen.

De heer Hoppezak was namens de gemeente Gemert-Bakel uitgenodigd om de cheques te overhandigen. De stichting Ploegefist organiseerde in december 2012 voor de 5e keer een feestweekend in de Rips. Op vrijdagavond trad de dansgarde van Carnavalsvereniging ‘de Streupers’ op. Zaterdag was er een grote discoavond en op zondag was het grote zwartepietenfeest.
De opbrengsten van het weekend komen volledig ten goede aan de plaatselijke verenigingen die vrijwilligers inzetten voor het feest. Dit jaar waren dat voetbalvereniging ‘Fiducia’, tennisvereniging ’tv de Rips’ en carnavalsvereniging ‘de Streupers’.

Wethouder Hoppezak gaf aan onder de indruk te zijn van de samenwerking tussen de verenigingen en de organisatie van stichting Ploegefist. Het is een landelijke trend dat er binnen de gemeenten bezuinigd moet worden. Zo ook in Gemert-Bakel en helaas raakt dit ook de plaatselijke verenigingen die hierdoor minder geld krijgen en meer zichzelf zullen moeten onderhouden. Voor veel verenigingen is dit een behoorlijk probleem, zeker zodra er grotere (onderhouds) uitgaven gedaan moeten worden. En de verenigingen zijn juist noodzakelijk om de kleinere dorpskernen interessant en levend te houden voor jong & oud.

De wethouder refereerde aan een ontmoeting die hij de avond daarvoor met astronaut André Kuipers had gehad. Een bijzonder mens zo noemde hij hem, en dat vond hij ook van Frans Ploegmakers en Eduard van der Heijden, de organisatoren achter ’t Ploegefist. Bijzondere mensen met een bijzonder doel. En zonder mensen kun je niets, je kunt nog zulke mooie apparatuur hebben, maar zonder mensen die zich daar (gezamenlijk) voor in willen zetten heeft het geen waarde. Het is bijzonder dat een van de kleinste dorpen binnen de gemeente zo’n inzet toont en de schouders er onder zet om gezamenlijk de verenigingen gezond te houden.

Door de opbrengsten van ’t Ploegefist krijgen de verenigingen een behoorlijke extra zakcent, die nu met de bezuinigingen van de gemeente zeer welkom is. Rob van den Eijnden nam namens Fiducia een cheque van €2500,- in ontvangst, Joke Geertshuis nam namens tennisvereniging de Rips eveneens een cheque van €2500,- in ontvangst, en tot slot kreeg Peter van der Heijden voor cv de Streupers een cheque van € 5000,- overhandigd van wethouder Hoppezak. Gezamenlijk dus € 10.000,- voor de plaatselijke verenigingen wat de vrijwilligers met het organiseren van ’t Ploegefist bij elkaar gewerkt hebben. Een succesvolle samenwerking die hopelijk nog lang voortgezet kan en mag worden, op naar ’t Ploegefist 2013!!

« Terug naar overzicht